CHEESE DAIRY REITH i. A.

Alpbachtal Haymilk Cheese

Ein Käser steht im Käsekeller der Alpbachtaler Heumilchkäserei und begutachtet die Käsesorten  | © Alpbachtal Tourismus Ein Käser steht im Käsekeller der Alpbachtaler Heumilchkäserei und begutachtet die Käsesorten  | © Alpbachtal Tourismus
PUREST ORGANIC MILK

Quality first

The Alpbachtaler Heumilchkäserei is supplied with the best meadow and haymilk from 70 haymilk suppliers. In summer, the milk is also delivered fresh from 10 alpine pastures. 22 farmers supply the Alpbachtaler Heumilchkäserei with the purest organic milk.

The quality of this milk has already won many awards. Gentle processing, plenty of time for maturing and working according to strict quality control turns the milk into  top-quality products that taste good and do not require chemicals or genetic engineering. The experience and adherence to consistency of the master cheesemakers guarantee quality and the best taste. The environment is of great concern to us. The short journey times and the low packaging costs are a contribution to the protection of our sensitive habitat.

Ein Bild vom Käsemeister Hubert Rendl, im Käsekeller der Alpbachtaler Heumilchkäserei  | © Alpbachtal Tourismus Ein Bild vom Käsemeister Hubert Rendl, im Käsekeller der Alpbachtaler Heumilchkäserei  | © Alpbachtal Tourismus
Käsemeister Hubert Rendl (er ist ganz weiß gekleidet) bei der Arbeit, in der Alpbachtaler Heumilchkäserei in Reith i.A.  | © Alpbachtal Tourismus Käsemeister Hubert Rendl (er ist ganz weiß gekleidet) bei der Arbeit, in der Alpbachtaler Heumilchkäserei in Reith i.A.  | © Alpbachtal Tourismus
Auf diesem Bild zu sehen ist eine Nahaufnahme der Käsesorte Alpbachtaler Heublumen-Käse, es ist ein ganzer Leib. ein Stück liegt drauf und ein paar Blumen sind drauf gestreut  | © Alpbachtal Tourismus | shootandstyle Auf diesem Bild zu sehen ist eine Nahaufnahme der Käsesorte Alpbachtaler Heublumen-Käse, es ist ein ganzer Leib. ein Stück liegt drauf und ein paar Blumen sind drauf gestreut  | © Alpbachtal Tourismus | shootandstyle

Award AMA Genuss Region

The quality of this milk is confirmed by the fact that the farmers have been awarded the Austrian Milk Quality Seal on numerous occasions. The Alpbachtaler Heumilchkäserei was therefore awarded the AMA Genuss Region designation by Agrarmarkt Austria.

The cheese dairy in Reith im Alpbachtal produces many different types of cheese, such as the "Alpbachtaler Hornkäse", the "Alpbachtaler Kellergold", the "Alpbachtaler Stange" and the "Alpbachtaler Bierkäse". Taste your way through the delicious Alpbachtaler cheese world!